Tenk “Model T”, zapravo je Teslin Model 3 s gusjenicama

Tenk “Model T”, zapravo je Teslin Model 3 s gusjenicama

Njemački youtuberi pretvorili su popularni Teslin automobil u električni tenk, postavivši ga na ogromne gusjenice

Teslu s gusjenicama za snijeg već smo vidjeli, no modifikaciju kakvu su načinili njemački youtuberi s kanala The Real Life Guys teško je tko mogao i zamisliti. Ambiciozni su majstori zamislili da će Teslin Model 3 opremiti daleko većim gusjenicama, tj. gotovo pa ga pretvoriti u tenk. Nazvali su ga, prigodno, Model T.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za izradu im je bilo potrebno četiri tjedna, radili su, kažu, dan i noć, a rezultat je prilično zapanjujuće vozilo. Teslin električni kompaktni sedan dobio je dodatak u obliku gusjenica, koje teže po 1,3 tone.

Automobil je njima podignut čak 80 centimetara u visinu, pa može savladati poprilično teške terene – ako mu to snaga elektromotora dozvoli. Ovako prerađeni Model 3 je, naime, teži ukupno čak 6 tona. K tome, iz videa nije sasvim razvidno kako će Tesla-tenk savladavati zavoje, budući da se ne spominje odvojeno pokretanje lijeve od desne gusjenice (a prednja osovina je, dakako, fiksirana na kontrukciju gusjenica).

Kako bilo, momci koji stoje iza ovog projekta najavljuju testne vožnje, a na njih su pozvali osobno Elona Muska, kojemu bi rado pokazali svoju preradu Tesle.

YouTube MP3 - Hotmail
1