Taycan – Porsche elektrificirane duše

Taycan – Porsche elektrificirane duše

Porscheov prvi električni automobil će na tržište stići tijekom sljedeće godine. Riječ je o automobilu koji je još ranije najavljen studijom Mission E, prije koji dan samo saznali njegovo produkcijski naziv te da isti označava “živahnog mladog konja”, a sada smo doznali i kako se dotično ime izgovara te da je njegova duša (kao i pogon) također električna.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, Porsche je objavio novi video teaser ovog automobila kojeg možete vidjeti ispod ove vijesti, no nažalost za sada smo još uvijek ostali uskraćeni za potpune tehničke podatke. Ono što znamo je da će Taycan pokretati dva električna motora kombinirane snage veće od 600 KS, u najsnažnijoj izvedbi, što će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za oko 3 sekunde te 200 km/h za manje od 12 sekundi.

Nadalje, Taycan bi svojim kupcima trebao ponuditi autonomiju veću od 500 km (NEDC), no moguće je da se ova brojka odnosi na tzv. ulaznu verziju koja bi navodno trebala razvijati snagu od oko 300 KS. Prazne baterije će biti moguće puniti putem brzih punjača, a u Porscheu tvrde kao će svega četiri do pet minuta punjenja biti dovoljno za oko 100 km dodatne autonomije.

Dodajmo da su u Porscheu potvrdili kako će Taycan biti dostupan u više izvedbi, a vrlo je izgledno da će se nakon limuzinskog modela na tržištu pojaviti i praktična verzija u vidu produkcijskog modela studije Mission E Cross Turismo.

Vratimo se video zapisu i recimo kako mu je glavni cilj poručiti potencijalnom kupcu da nema straha od kupnje električnog Porschea jer je Taycan, kada je riječ o izgledu, voznim svojstvima, osjećaju za upravljačem i sl. istinski Porsche.

Podijeli:
1