Tata Motors u Ženevi predstavlja sportski model sa središnje smještenim motorom?

Tata Motors u Ženevi predstavlja sportski model sa središnje smještenim motorom?

Indijski proizvođač automobila Tata Motors, najpoznatiji prema jeftinom modelu Nano i činjenici kako je vlasnik britanskog Jaguar Land Rovera, najavio je da će na predstojećem ženevskom salonu predstaviti novi sportski dvosjed.

Ovaj će novitet biti lansiran pod novom markom Tamo, čiju bi ponudu trebali činiti inovativniji proizvodi. Točnije, službeno priopćenje kaže kako će Tamo biti otvorena platforma za mrežu startupova i tehničkih kompanija koji će na ovaj način dobiti mogućnost razvoja uzbudljivih proizvoda, rješenja i servisa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prvi će model pod ovom značkom biti manji sportski dvosjed sa središnje smještenim motorom koji će nositi oznaku Futuro. Autocar India javlja i kako će sredinom 2018. krenuti serijska proizvodnja koja će biti ograničena na 250 primjeraka, tako da će se ustvari raditi o pokaznom vozilu s kojim će Tata predstaviti mogućnosti ovog programa.

Isti izvor navodi i da će Futuro pokretati turbo 1,2-litreni turbo motor snage oko 180 KS, što nije mnogo, ali u obzir treba uzeti i očekivanu masu vozila manju od 800 kg za što će prvenstveno biti zaslužni aluminij i plastika koji će biti glavni materijali u konstrukciji.

Više bi trebali saznati uskoro.

Podijeli:
1