Tata Motors u Ženevi predstavlja sportski model sa središnje smještenim motorom?

Tata Motors u Ženevi predstavlja sportski model sa središnje smještenim motorom?

Indijski proizvođač automobila Tata Motors, najpoznatiji prema jeftinom modelu Nano i činjenici kako je vlasnik britanskog Jaguar Land Rovera, najavio je da će na predstojećem ženevskom salonu predstaviti novi sportski dvosjed.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj će novitet biti lansiran pod novom markom Tamo, čiju bi ponudu trebali činiti inovativniji proizvodi. Točnije, službeno priopćenje kaže kako će Tamo biti otvorena platforma za mrežu startupova i tehničkih kompanija koji će na ovaj način dobiti mogućnost razvoja uzbudljivih proizvoda, rješenja i servisa.

Prvi će model pod ovom značkom biti manji sportski dvosjed sa središnje smještenim motorom koji će nositi oznaku Futuro. Autocar India javlja i kako će sredinom 2018. krenuti serijska proizvodnja koja će biti ograničena na 250 primjeraka, tako da će se ustvari raditi o pokaznom vozilu s kojim će Tata predstaviti mogućnosti ovog programa.

Isti izvor navodi i da će Futuro pokretati turbo 1,2-litreni turbo motor snage oko 180 KS, što nije mnogo, ali u obzir treba uzeti i očekivanu masu vozila manju od 800 kg za što će prvenstveno biti zaslužni aluminij i plastika koji će biti glavni materijali u konstrukciji.

Više bi trebali saznati uskoro.

YouTube MP3 - Hotmail
1