Tata Motors odustao od jeftinog sportskog automobila

Tata Motors odustao od jeftinog sportskog automobila

Tata Motors je navodno odustao od plana da tržištu ponudi cijenom pristupačni sportski automobil koji bi bio konkurencija mazdinom MX-5 i drugim sličnim modelima. Podsjetimo, Tata je u Ženevi predstavio konceptni sportski coupe RaceMo, pod značkom novog pod-branda Tamo, koji je dobio mnoge pohvale na račun svog dizajna.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Proizvođač je tvrdio da je riječ o vozilu koje bi zahvaljujući maloj masi i odličnim aerodinamičkim svojstvima bilo sposobno ponuditi zavidne performanse. U studijski model je bio ugrađen 1,2-litreni turbo benzinac snage 192 KS i najvećeg okretnog momenta od 210 Nm koji bi se uz pomoć 6-stupanjskog ručnog mjenjača na podlogu prenosio putem pogona na stražnje kotače.

Službena premjera produkcijske izvedbe se očekivala tijekom sljedeće godine, ipak čini se kako ništa od cijele priče, a razlog je navodno financijske naravi. Točnije, izvori javljaju da je vodstvo indijskog proizvođača odlučilo da bi bilo svrsishodnije novac namijenjen razvoju ovog automobila utrošiti u komercijalna vozila. Naime, Tata je u tom segmentu ostvarivala odlične rezultate, no u posljednje vrijeme situacija je nešto drugačija pa je odlučeno kako se tom području treba dodatno posvetiti.

Na kraju dodajmo da se produkcijski RaceMo trebao temejiti na novoj modularnoj platformi pod nazivom Moflex, a ista bi osnova bila iskorištena za proizvodnju malog gradskog automobila te električno pokretanog crossovera. Što će biti s tim planovima za sada nije poznato.

Podijeli:
1