Takata proglasila bankrot

Takata proglasila bankrot

Sukladno najavi od prošlog tjedna japanski dobavljač Takata je proglasio bankrot te će ga, ponovno sukladno najavi, kupiti Key Safety Systems. Ovo posrnuće 84 godine stare kompanije je i najveći industrijski pad u japanskoj industriji nakon 2. svjetskog rata.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, Takata je odgovorna za najveći opoziv u povijesti auto industrije, a razlog su bili neispravni zračni jastuci, točnije njih oko 100 milijuna je opozvano zbog toga što su bili opremljeni neispravnim uređajima za napuhavanje koji su se prilikom aktivacije zračnog jastuka znali rasprsnuti, a krhotine su potvrđeno uzrokovale 16 smrtnih slučajeva i više od 180 ozlijeđenih širom svijeta.

Spomenuti kupac će navodno platiti oko 1,6 milijardi Dolara za Takatu s kojom će pribaviti većinu takatinih postrojenja i poslova širom svijeta, no ne i dio koji je zadužen za proizvodnju zrčnih jastuka na kojem će ostati dugovi, od raznih nagodbi i kazni, koji navodno dosežu i 10 milijardi Dolara. Taj će dio vrlo vjerojatno odumrijeti nakon što riješi dio preostalih dugovanja, završi s opozivom, odnosno isporuči nove zračne jastuke i sl.

YouTube MP3 - Hotmail
1