Takata ide u stečaj?

Takata ide u stečaj?

Japanski dobavljač, odgovoran za najveći opoziv u povijesti automobilske industrije će čini se uskoro u stečaj. Izvori bliski slučaju su potvrdili Reutersu da bi se to moglo dogoditi već tijekom ovog tjedna, no to i ne znači kraj za Takatu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo ukratko kako je Takata svojim kupcima, proizvođačima automobila, isporučila oko 100 milijuna zračnih jastuka s greškom čiji bi unutrašnji dijelovi prilikom aktivacije u slučaju sudara eksplodirali i kroz kabinu bi se poput šrapnela rasuli njihovi pojedini dijelovi. Potvrđene posljedice su oko 16 mrtvih i više od 180 ozlijeđenih širom svijeta.

Za Takatu je sada navodno zainteresiran američki Key Safety Systems koji je navodno spreman ponuditi oko 1,6 milijardi Dolara. Nakon potencijalne kupnje Amerikanci navodno namjeravaju restrukturirati Takatu i nastaviti s poslovanjem, odnosno proizvodnjom zračnih jastuka, sigurnosnih pojaseva i sl.

Također, Amerikanci bi platiti i preostalih 850 milijuna Dolara odštete koju Takata još uvijek duguje proizvođačima. Naime, početkom godine Takata se nagodila i pristala platiti odštetu od milijarde Dolara.

YouTube MP3 - Hotmail
1