Takata ide u stečaj?

Takata ide u stečaj?

Japanski dobavljač, odgovoran za najveći opoziv u povijesti automobilske industrije će čini se uskoro u stečaj. Izvori bliski slučaju su potvrdili Reutersu da bi se to moglo dogoditi već tijekom ovog tjedna, no to i ne znači kraj za Takatu.

Podsjetimo ukratko kako je Takata svojim kupcima, proizvođačima automobila, isporučila oko 100 milijuna zračnih jastuka s greškom čiji bi unutrašnji dijelovi prilikom aktivacije u slučaju sudara eksplodirali i kroz kabinu bi se poput šrapnela rasuli njihovi pojedini dijelovi. Potvrđene posljedice su oko 16 mrtvih i više od 180 ozlijeđenih širom svijeta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za Takatu je sada navodno zainteresiran američki Key Safety Systems koji je navodno spreman ponuditi oko 1,6 milijardi Dolara. Nakon potencijalne kupnje Amerikanci navodno namjeravaju restrukturirati Takatu i nastaviti s poslovanjem, odnosno proizvodnjom zračnih jastuka, sigurnosnih pojaseva i sl.

Također, Amerikanci bi platiti i preostalih 850 milijuna Dolara odštete koju Takata još uvijek duguje proizvođačima. Naime, početkom godine Takata se nagodila i pristala platiti odštetu od milijarde Dolara.

Podijeli:
1