Svjetski automobil godine 2019. je… Jaguar I-Pace!

Svjetski automobil godine 2019. je… Jaguar I-Pace!

Veliki pobjednik ovogodišnjeg izbora za Svjetski automobil godine je električno pokretani crossover Jaguar I-Pace. Velika uzdanica ove premium britanske marke je pored najvažnije titule osvojila još dva naslova. Točnije, Jaguar I-Pace je proglašen i pobjednikom u kategoriji najboljeg “zelenog” automobila godine te je nagrađen za najbolji dizajn.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U glavnoj kategoriji za Svjetski automobil godine međunarodni žiri je dao prednost I-Paceu ispred audijevog E-Trona i Volva S60/V60 koji su bili finalisti ovog izbora. U kategoriji izbora za “zeleni” automobil godine I-Pace je osvojenim bodovima nadvisio spomenuti Audi E-Tron i Hyundai Nexo. U kategoriji za najbolji dizajn su ga slijedili Suzuki Jimny i Volvo XC40.

Dodajmo i da je prije malo više od mjesec dana Jaguar I-Pace proglašen i za Europski automobil godine 2019. U tom izboru mu je veliku konkurenciju činio Alpine A110.

U kategoriji za performance automobil godine kandidirani model se mora proizvoditi u najmanje 2000 primjeraka godišnje, mora biti dostupan na najmanje dva kontinenta između 1. siječnja 2018. i 31. svibnja 2019. McLaren 720S je zadovolji ote kriterije i što je još važnije oduševio žiri koji mu je dodijelio ovu prestižnu nagradu ispred Aston Martina Vantage i Mercedes-Benza AMG 4-Door Coupe.

Kada je riječ o luksuznom automobilu godine titulom se može pohvaliti Audi A7 koji je osvojio više bodova od BMW-ove serije 8 i svog bratića Audija Q8. U kategoriji urbanog automobila godine nagradu je osvojio Suzuki Jimny koji je žiri ocijenio boljim od modela Hyundai AH2/Santro i Kia Soul.

World Car of the Year: Jaguar I-Pace

World Green Car of the Year: Jaguar I-Pace

World Car Design of the Year: Jaguar I-Pace

World Performance Car of the Year: McLaren 720S

World Luxury Car of the Year: Audi A7

World Urban Car of the Year: Suzuki Jimny

Podijeli:
1