Svjetska premijera novog SUV-a C5 Aircross Hybrid

Svjetska premijera novog SUV-a C5 Aircross Hybrid

Na 98. izdanju salona automobila u Bruxellesu, koji se održava od 10. do 19. siječnja 2020., CITROËN će u svojem izložbenom prostoru predstaviti SUV C5 Aircross Hybrid

Citroën već 100 godina svojim kupcima nudi pristupačna vozila, a u 2020. odlučio je ponuditi im pristupačna električna vozila, kažu iz ove francuske kompanije. Marka kreće u pohod na tržište električnih vozila predstavljajući svoj novi potpis “Inspirëd By You All” i svoj novi SUV C5 Aircross Hybrid, tiho gradsko vozilo s punjivim hibridnim motorom u klasi ë-Confort.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

6 električnih Citroëna u 2020.

Ono obilježava prijelaz na proširenu gamu koja će, uz učinkovite i snažne motore s unutarnjim izgaranjem te posebna električna vozila, nuditi i potpuno električna vozila i vozila s plug-in hibridnim motorima. CITROËN će u 2020. u gamu dodati 6 električnih vozila. Svi novi modeli koje će Marka staviti na tržište imat će i električne izvedbe, što je pokazatelj doprinosa marke CITROËN odgovornoj energetskoj tranziciji čiji je cilj ima najvećem broju kupaca u središtu tržišta ponuditi vozila nadahnuta navikama samih kupaca, u svakom segmentu i na svakom tržištu.

SUV C5 Aircross ovom izvedbom s plug-in hibridnim motorom zakoračuje u novu fazu programa Citroën Advanced Comfort, pa najavljuje vožnju bez emisije CO2 u svakodnevnoj upotrebi pri potpuno električnoj vožnji, u potpunom miru, u ugodnom interijeru, bez trzaja i bez vibracija.

Performanse su dobivene zahvaljujući kombinaciji benzinskog motora PureTech od 180 KS, električnog motora snage 80 kW i automatskog mjenjača ë-EAT8, čime se postiže sveukupna snaga od 225 KS i 320 Nm okretnog momenta koji je trenutno dostupan.

Zahvaljujući dometu od 50 km u električnom načinu rada, emisiji CO2 od 39 g/km i potrošnji od 1,7 l / 100 km prema ciklusu WLTP, novi SUV C5 Aircross Hybrid predstavlja novu etapu u energetskoj tranziciji marke CITROËN zahvaljujući plug-in hibridnom motoru koji objedinjuje konkurentnu tehnologiju i konkurentne troškove upotrebe.

Novi C5 Aircross SUV Hybrid proizvodi se u Francuskoj u tvornici Rennes – La Janais, a izvedbe opremljene motorom s unutarnjim izgaranjem već su prodane u više od 100 000 primjeraka. U Hrvatsku bi novi Hybrid trebao stići krajem prvog polugodišta, kako smo već izvještavali.

Podijeli:
1