“Svemogući” Golf 3 povukao autobus uzbrdo po zaleđenoj cesti

“Svemogući” Golf 3 povukao autobus uzbrdo po zaleđenoj cesti

Šlepanje u zimskim uvjetima na brdskim cestama zahtjevan je posao, no za Golfa s pogonom na sva četiri kotača to je kao dječja igra. Ovaj video dokazuje da je legendarna "trojka" uspjela iz nezgodne situacije izvući – autobus!

Negdje u njemačkoj saveznoj državi Baden-Württemberg, u blizini Kirchheima, nastao je ovih dana zanimljiv video zapis. Na brdskom putu prekrivenom snijegom i ledom zaglavio je autobus lokalnog autoprijevoznika, i nije se mogao izvući te savladati uspon pred sobom. Srećom, tu se našao vozač legendarnog Golfa treće generacije i priskočio vozaču autobusa u pomoć. Ali nije bila riječ o bilo kakvom Golfu, već o izvedbi 4×4.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Volkswagen Golf “trojka”, u izdanju VR6 Syncro, inače ima 1,8-litarski dizelski motor snage 90 KS, ali i pogon na sva četiri kotača, što se u ovom zimskom šlepanju pokazalo kao ključno. Kao što vidimo na snimci, za tek nekoliko sekundi autobus je izvučen uzbrdo, po prilično neugodnom skliskom terenu, na oduševljenje njegovog vozača i svih prisutnih.

Ovo je još jedan dokaz da je Golf s pravom već desetljećima vjerojatno najpoznatiji model automobila u Europi te da zasluženo ima kultni status na Balkanu i šire. Voljeli bismo vidjeti kako bi se u ovoj ulozi snašao, primjerice, novi električni ID.3 i koliko bi mu pametna raspodjela snage iz elektromotora i sva čuda moderne tehnologije bili od pomoći u šlepanju autobusa uzbrdo i po snijegu.

Podijeli:
1