Svaka čast! Peugeot daravao automobil Klinici za dječje bolesti Zagreb

Svaka čast! Peugeot daravao automobil Klinici za dječje bolesti Zagreb

Domaći zastupnik poznate francuske marke, tvrtka P Automobil Import d.o.o. ovim je pokazala svoju društvenu odgovornost kakva se zadnje vrijeme rijetko viđa

Kako je na samom početku službenog predavanja doniranog vozila istakuo Tomislav Miletić, direktor tvrtke P Automobil Import, ‘puno se govori o društvenoj odgovornosti, a jako malo se na tome i radi’. Kako ipak ne bi sve ostalo na riječima, a riječi zahvale svakako je imao prof.dr.sc. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb, koji je i službeno primio ključeve novog vozila, Peugeot Rifter.

Naime, Klinika za dječje bolesti Zagreb (KDBZ), kao središnja i referentna ustanova za zdravstvenu skrb djece i adolescenta u Republici Hrvatskoj, kontinuirano nastoji unaprijediti razinu i kvalitetu zdravstvene skrbi, ali i uvjete boravka u bolnici za naše male pacijente. KDBZ djeluje na tri lokaliteta, ali i surađuje sa brojnom zdravstvenim ustanovama. U nastojanju da malim pacijentima pruže cjelovitu i pravovremenu potrebnu medicinsku uslugu, neophodna im je kontinuirana mobilnost između lokaliteta bolnice kao i sa suradnim zdravstvenim ustanovama. U svakodnevnoj situaciji pacijente moraju opskrbiti potrebnim dijagnostičkim i terapijskim postupcima, istovremeno nastojeći učiniti boravak u bolnici što ugodnijim, kraćim i manje stresnim za male pacijente, ali i njihove roditelje.

– Stoga nam je donacija tvrtke P Automobil Import d.o.o., vozila Peugeot Rifter, od velike koristi u svakodnevnim aktivnostima Klinike, jer će nam omogućiti primjeren, ugodan i siguran transport naših pacijenata. Klinika za dječje bolesti Zagreb, kao ‘bolnica prijatelj svakog djeteta’ u svim segmentima svoje djelatnosti nastoji zadovoljiti visoke kriterije humanizacije pedijatrijske bolničke zdravstvene skrbi – istaknuo je prof.dr.sc. Goran Roić.

Tvrtka P Automobil Import d.o.o., koja djeluje unutar Emil Freya ujedno je i generalni zastupnik Peugeota u Hrvatskoj, a ovom donacijom pokazuje društvenu odgovornost, na isti način kako je to činila i prije nekoliko godina, tadašnja tvrtka Peugeot Hrvatska kroz humanitarnu akcije ‘Peugeot protiv mina’.

– Briga za nemoćne i pomoć djeci koju smo u ovoj akciji iskazali logičan je slijed filozofije poslovanja naše tvrtke, ali i svojevrsna moralna obveza. Model Peugeot Rifter, predmet današnje donacije krasi prije svega praktičnost, koju su prepoznali brojni vlasnici i korisnici, a sigurni smo da će to biti slučaj i malih pacijenata Klinike za dječje bolesti u Zagrebu – naglasio je Tomislav Miletić.

 

Podijeli:
1