Suzuki Swift Sport dobio turbopunjač i izgubio kilograme

Suzuki Swift Sport dobio turbopunjač i izgubio kilograme

Suzuki je u Frankfurtu napokon predstavio Swift Sport, a riječ je o vrlo simpatičnom malom gradskom sportašu koji će se od ostatka ponude razlikovati nešto dinamičnijim i agresivnijim stylingom, ali i snažnijom turbo motorizacijom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Što se eksterijera tiče posebno vrijedi izdvojiti nove branike, masku, pragove, 17-inčne kotače, stražnji difuzor, dvostruki završetak ispuha, krovni spojler8 i sl, a s ovom će izvedbom biti dostupna i jedinstvena Champion žuta boja vanjštine. Unutrašnjost donosi nova sportska sjedala, 7-inčni središnji zaslon, novi upravljač i ručicu mjenjača, dorađenu instrumentnu ploču, razne ukrasne elemente…

U usporedbi sa svojim prethodnikom novi Swift Sport je uspio smršaviti za čak 80 kg pa mu tako ukupna težina sada iznos svega 970 kg, no to i nije najveća tehnička novost.

Naime, ovaj će model ubuduće pokretati novi 1,4-litreni turbo koji zamjenjuje dosadašnji 1,6-litreni atmosferski motor. Snaga je neznatno narasla na 103 kW, odnosno 140 KS (+4 KS), no zato najveći okretni moment sada iznosi 230 Nm što je 70 Nm više nego što je to bio slučaj ranije.

Kako je Swift Sport vozilo prvenstveno namijenjeno vrhunskoj zabavi za upravljačem ne čudi da spomenuti pogonski stroj dolazi uparen samo sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. U osnovi je riječ o jedinici iz prethodnika koja je dodatno unaprijeđena kako bi se poboljšale performanse i iskustvo za upravljačem.

YouTube MP3 - Hotmail
1