Suzuki predstavio novi Swift

Suzuki predstavio novi Swift

Suzuki je objavio prve informacije, fotografije i video zapise nove, četvrte generacije modela Swift. Točnije, na priloženim slikama i video zapisima možete vidjeti verziju namijenjenu japanskom tržištu, dok će premijera europske izvedbe biti održana na ženevskom salonu, u ožujku iduće godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sam izgled ovog noviteta nije velika novost jer smo već imali priliku vidjeti ranije objavljene i prerano “procurjele” fotografije, a radi se i o prepoznatljivom dizajnu koji ne odstupa previše od linija i značajki prethodnog modela. Interijer je izrađen od kvalitetnijih materijala, a krasi ga i čišći i moderniji dizajn.

Što se domaćeg mu tržišta tiče, novi će Swift biti dostupan uz šest paketa opreme te tri pogonska stroja. Točnije, ponudu otvara 1,2-litreni atmosferski benzinac, slijedi ga tzv. mild-hybird verzija s istim motorom, dok će vrh ponude činiti 1.0 turbo snage od 112 KS u izvedbi RSt. Kasnije bi se u ponudi mogao naći i 1,4-litreni turbo.

Konkretni podaci o performansama motora za sada nisu poznati, no znamo kako će hibrid biti opremljen CVT mjenjačem, dok će ulazni motor biti uparen s 5-stupanjskim ručnim prijenosom. Obje izvedbe će navodno u Japanu biti dostupne s pogonom na prednje te na sva četiri kotača, dok će RSt standardno dolaziti samo s pogonom na prednje kotače te 6-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Uz nove pogonske sklopove Suzuki je Swift četvrte generacije opremio i novijom sigurnosnom tehnologijom, poput sustava za izbjegavanja sudara, automatskih dugih svjetala, prilagodljivog tempomata i sl.

Prodaja ovog automobila u Japanu će započeti početkom idućeg mjeseca, a na europskim tržištima se može očekivati u drugoj polovini sljedeće godine, odnosno nedugo nakon ženevske premijere.

YouTube MP3 - Hotmail
1