Sumanuti prizor iz Zagreba: automobilom preko zebre

Sumanuti prizor iz Zagreba: automobilom preko zebre

"Kreativni" vozač ili vozačica uhvaćeni su kamerom u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici kako se uključuju u promet na iznimno neobičan i, bitnije, potpuno ilegalan način

Na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode osvanula je snimka koja dobro prikazuje stanje prometne kulture kod nekih vozača. Nastala je u Zagrebu ovih dana, a na njoj vidimo kako se plavi Volkswagen Polo uključuje u promet na Heinzelovoj ulici, kako se čini, iz kompleksa Zagrepčanke. No, umjesto da se uključi na nekom od tamo brojnih semafora ili raskrižja, vozač ili vozačica ovog automobila odlučili su to učiniti – preko zebre.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Google Street View: mjesto događaja

Pričekavši da se promet privremeno prorijedi, ovaj automobil ulazi poprijeko na cestu s tri kolničke trake, prelazi preko svih njih i središnjeg dijela koji odvaja dva smjera ceste, zaobilazi i rasvjetne stupove – a sve to čini vozeći po pješačkom prijelazu! Potom se uključuje u promet tek na drugoj strani ceste, u suprotni smjer. Nekim čudom sve je prošlo bez nesreće, ali i bez naglih kočenja ili drugih incidenata. Nažalost, čini se kako je prošlo i bez zaslužene novčane kazne.

YouTube MP3 - Hotmail
1