Sudbina Bugattija bit će poznata uskoro, Rimac i dalje u igri

Sudbina Bugattija bit će poznata uskoro, Rimac i dalje u igri

Volkswagen grupa odlučila je restrukturirati svoje poslovanje, pa bi talijanski proizvođač luksuznih sportskih automobila mogao biti izdvojen, a možda čak i pripojen Rimac Automobilima

Senzacionalna vijest koja se najavljivala krajem prošloga ljeta, kada se doznalo da bi Bugatti mogao potpasti pod Rimac Automobile, mogla bi se ostvariti u prvoj polovici ove godine. Aktualni generalni direktor Porschea Oliver Blume u razgovoru za njemački Automobilwoche ovoga je vikenda, govoreći o sudbini luksuzne marke unutar Volkswagenovog koncerna, izjavio kako su “Rimac Automobili i Bugatti dobar tehnološki par”.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prošle godine je, naime, procurila informacija kako bi Volkswagen grupa htjela restrukturirati svoje poslovanje na način da Bugatti izdvoji iz svojeg osnovnog asortimana. Kako je unutar njega i marka Porsche, a koja pak ima 15,5% udjela u Rimac Automobilima, posao bi se mogao zaključiti upravo preko njemačke tvrtke – pa bi u konačnici Rimac Automobili postali suvlasnik ili većinski vlasnik Bugattija.

Tvrtka Bugatti Automobiles trenutačno je u podijeljenom vlasništvu. Obitelj njezinog osnivača Ferdinanda Piecha i dalje drži 50% kontrolnog udjela. No, njihova bliskost Porscheu mogla bi presuditi da se i oni slože prodati kompaniju, odnosno preseliti je pod Rimčevu kontrolu. U istom potezu Porsche bi povećao svoj vlasnički udio u Rimac Automobilima.

Unutar koncerna navodno postoji nekoliko scenarija s različitim vlasničkim strukturama koji se razmatraju. Rimac Automobili o svemu šute, a Blume je za njemačke novine istom prilikom izjavio i kako se nada da će o sudbini Bugattija biti odlučeno vrlo brzo – već u prvoj polovici ove godine.

Podijeli:
1