Sud zbog prekršaja vlasniku oduzeo BMW i dodijelio ga MUP-u

Sud zbog prekršaja vlasniku oduzeo BMW i dodijelio ga MUP-u

Trajno oduzimanje vozila ostalo je jedina zakonska mogućnost da se počinitelja odvrati od činjenja najtežih prometnih prekršaja, poručio je Općinski sud u Bjelovaru

Iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske ovoga je tjedna priopćeno kako je, temeljem optužnog prijedloga Postaje prometne policije Bjelovar, Općinski sud u Bjelovaru donio pravomoćnu presudu kojom se 43-godišnjaku iz Bjelovara trajno oduzima osobni automobil. Vozilo marke BMW ovime se dodjeljuje Ministarstvu unutarnjih poslova na daljnje postupanje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj se slučaj dogodio zbog ponavljanja prometnih prekršaja vlasnika BMW-a. 43-godišnjak je, naime, 3. listopada ove godine u Bjelovaru zatečen da upravlja navedenim vozilom, i to za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova. K tome, bio je pod popriličnim utjecajem alkohola (izmjereno mu je 1,91 promila), a vozilo mu nije bilo registrirano niti osigurano.

Nije prvi slučaj

Na osnovu ovih prekršaja izrečena je novčana kazna u ukupnom iznosu od 17.500 kuna, te još jedna zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od dvije godine. Sud je, u interesu zaštite javne sigurnosti građana od nesavjesnih i bezobzirnih vozača, odlučio i ovom recidivistu oduzeti automobil – što je, poručuju, preostalo kao jedina zakonska mogućnost da se počinitelja odvrati od činjenja najtežih prometnih prekršaja.

Isti 43-godišnjak je do sada više puta pravomoćno osuđivan za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i drugima.

Voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a Josip Mataija potvrdio je za RTL kako ovo nije prvi takav slučaj u hrvatskoj sudskoj praksi. Do sada je, kaže, vlasnicima zbog teških prekršaja trajno oduzeto 20-ak, a privremeno oko 300 vozila.

YouTube MP3 - Hotmail
1