Subaru posljednji put najavio novi Forester

Subaru posljednji put najavio novi Forester

Subaru će na predstojećem auto salonu u New Yorku predstaviti novi generaciju modela Forester. U sklopu najave tog noviteta Subaru je objavio teaser na kojem vidimo dio stražnjeg kraja ovog automobila, odnosno prvenstveno njegovo stražnje svjetlo, poklopac prtljažnika i stražnji branik.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Što se dizajna cijelog automobila tiče ne očekuju se velike i dramatične promjene u odnosu na trenutni model pa bi novi Forester trebao zadržati svoj prepoznatljivi izgled i proporcije.

Tehničke karakteristike za sada nisu poznate, no znamo da će se novi Forester temeljiti na platformi SGP (Subaru Global Platform) koja čini osnovu Impreze. To bi se trebalo pozitivno odraziti na sigurnost, masu i agilnost vozila, kao i na smanjenje buke i vibracija unutar putničke kabine.

Nadalje, očekuje se kako će motorizaciju nove generacije činiti nekoliko 4-cilindričnih boxer motora uparenih s CVT mjenjačima te Symmetrical AWD sustavom pogona na sva četiri kotača. Također, novi će Forester imati bogatiju i napredniju opremu kako i priliči jednom obiteljskom automobilu.

Prodaja bi trebala krenuti do kraja ove godine, a uskoro ćemo saznati više.

Podijeli:
1