Što se to kuha u autoklavu tvrtke Rimac Automobili?

Što se to kuha u autoklavu tvrtke Rimac Automobili?

Premda tvrtka iz Svete Nedelje informacije o svom poslovanju pušta “na kapaljku”, razumljivo je da svaku pa čak i najmanju novost iz pogona Rimac Automobila dočekujemo s ogromnim zanimanjem. A, u trenutnom središtu zbivanja svakako je novi supersportski model, trenutno poznat kao Concept_Two, koji bi premijeru trebao imati 6. ožujka na salonu automobila u Ženevi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nakon dosadašnjih, doista skromnih informacija o novom automobilu, izgleda da su britanski meidji ipak uspjeli “iskopati” nešto više. Tako je magazin Auto Express danas objavio da će automobil radnog naziva Concept_Two biti nešto veći (no i dalje dvosjed) i komforniji od spartanskog Concepta_One, ali i da će biti brži te (očekivano) skuplji.

Za razliku od prethodnika koji je proizveden u tek osam primjeraka, novi bi model tvrtke Rimac Automobili trebao biti napravljen u 100 primjeraka, od kojih proizvođač planira prodati 20 već u prvoj godini.

No, ono što je doista novo među informacijama o novom superautomobilu jest da će njegova autonomija biti nešto veća od one prethodnika (premda ne značajno) te da će tijekom sljedećih nekoliko godina, nakon kupea, biti predstavljeni i Spider te izvedba za trkaću stazu.

I na kraju, informacija koja je možda i najzanimljivija u vijesti koju je donio spomenuti britanski medij jest podatak o tome kako bi Concept_Two trebao imati autonomiju 4. razine. To znači da bi se automobil (u državama gdje je to dozvoljeno) mogao kretati potpuno samostalno, uz prisutnost vozača za upravljačem.

Još mjesec dana…

Podijeli:
1