Što Hrvati najčešće zaboravljaju u Uberu nakon vožnje?

Što Hrvati najčešće zaboravljaju u Uberu nakon vožnje?

Uber je objavio popis predmeta koje su putnici izgubili u njihovim vozilima diljem svijeta – od diplome pa do torte za vjenčanje. Hrvati su po zaboravnosti tek 12. u Europi, a evo u vozilima najčešće ostavljaju ključeve, novčanike i torbice

Uber je objavio popis predmeta izgubljenih i pronađenih u vozilima partnera vozača koje su putnici diljem svijeta zaboravljali tijekom prošle godine. Uberovi partneri vozači su, kažu iz ove kompanije, pronalazili i vraćali korisnicima zaista jedinstvene predmete – od uramljene diplome, toaletnog papira i igraćih konzola, pa sve do torte za vjenčanje i novca, koji je u jedno slučaju iznosio više od 6.000 dolara.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kao najzaboravniji na svijetu pokazali su se puntnici u Tokiju, dok je Beč prema Uberovoj statistici najzaboravniji grad Europe. Hrvatska se na ovom popisu nalazi pri dnu ljestvice.

Hrvati su prošle godine u Uberovim vozilima najčešće ostavljali uobičajene osobne predmete – ključeve, novčanike i torbice. Ukupno je zabilježeno 765 slučajeva izgubljenih i pronađenih predmeta, što je nešto manje nego godinu prije.

Što se i kada zaboravljalo?

U Hrvatskoj su prošle godine ključevi bili predmet koji je najčešće bio ostavljen u Uberu. Tako je pronađen čak 101 ključ koji je u konačnici vraćen korisnicima. Na drugom su mjestu novčanici i torbice, dok popis od tri najčešće pronađena predmeta zatvaraju mobilni telefoni. Zabilježeno je i osam slučajeva zaboravljenih slušalica, te po jedan sat i prijenosno računalo.

Najpopularniji dani za gubljenje predmeta u Uberu u Hrvatskoj su subota (179 slučajeva) i petak (168 slučajeva), dok su najčešći sati 10 ujutro, te 3 i 4 poslijepodne. Zanimljiv je i podatak da su korisnici najzaboravniji bili u petak, 26. lipnja prošlog ljeta kada su izgubili 12 predmeta.

Amerikanci gube Appleove stvari

Japanski Tokio grad je u kojem korisnici najčešće zaboravljaju predmete u Uberu, a među prvih 10 su i Johannesburg, Perth i Cape Town. Beč se pokazao najzaboravnijim gradom Europe, Milan je zauzeo drugo mjesto, München treće, a Zagreb tek 12. mjesto.

Korisnici u SAD-u najčešće zaboravljaju predmete branda Apple, a slijede ga Samsung, Nike, Gucci i Louis Vuitton. Što se tiče ključeva automobila, prošle je godine izgubljeno više od 200 ključeva BMW-a, Honde i Toyote. Osim predmeta, korisnici Ubera u SAD-u zaboravili su i novac tijekom svojih vožnji, a iznosi su se kretali od svega nekoliko kovanica do više od 6.000 dolara.

YouTube MP3 - Hotmail
1