Što će policiji Lamborghiniji? Talijani su pokazali njihovu humanu stranu

Što će policiji Lamborghiniji? Talijani su pokazali njihovu humanu stranu

Talijanska policija pohvalila se nedavno kako je iskoristila jedan od doniranih im Lamborghini Huracana. Njime su obavili hitni prijevoz organa namijenjenih transplantaciji

U svibnju 2014. godine, pa ponovno 2017. godine, Lamborghini je talijanskoj policiji bio poklonio po jedan primjerak svojeg superautomobila Huracan. Talijani su ih prenamijenili u policijske automobile, sposobne za hvatanje prekršitelja na autocestama, opremili ih klasičnim rotacijskim svjetlima, defibrilatorima za slučaj medicinskih intervencija te svom ostalom opremom, kakvu imaju i njihova ostala vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

No, Huracan nije obično vozilo, pa se ponekad koristi i za posebne, humane, namjene. Tako se policija Italije prošloga tjedna pohvalila da je jednog od doniranih im Lamborghinija iskoristila za pomoć pacijentima koji su čekali organe za transplantaciju. Dostavili su svojom jurilicom, kažu, najljepši božićni poklon: život.

Kada se ukazala prilika, prometna je policija preuzela dva donirana bubrega u Padovi na sjeveru zemlje. Prvi od njih dostavljen je oko 170 km dalje u bolnicu u Modeni, a drugi dodatnih 400-tinjak kilometara dalje, u Rim, gdje ga je čekao drugi pacijent. Huracan se pokazao idealnim brzim prijevoznim sredstvom, a njegov prtljažni prostor od tek 100 litara sasvim dovoljnim za prijenosne hladnjake s organima.

Talijanska policija u posjedu ima dva modela Lamborghinija Huracan LP 610-4, opremljenih 5,2-litrenim V10 motorima snage 610 KS.

YouTube MP3 - Hotmail
1