Stiže Volkswagen Golf R Plus snage oko 400 KS?

Stiže Volkswagen Golf R Plus snage oko 400 KS?

Prije skoro mjesec dana šef VW-ovog R odjela Jost Capito je najavio R izvedbu sljedeće generacije modela Golf. Spomenuti automobil je opisao kao fantastično vozilo, no rekao je i da dotični model neće imati snagu od 400 KS jer je ocijenjeno da je to jednostavno “previše.”

Točnije, rekao je kako je analiza tržišta pokazala da takav model ne bi imao zadovoljavajuću prođu kod kupaca te da kupci žele “automobil snage od oko 300 KS” te s cijenom “nižom od 50.000 Eura.” Sa snagom većom od 400 KS u VW-u navodno vjeruju da bi “izgubili oko 50% prodaje” i značajno bi “povećali cijenu vlasništva” automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi izvještaj britanskog Autocara, koji se poziv na insajderske izvore, kaže da u VW-u ipak rade na posebno začinjenoj izvedbi sljedećeg Golfa R. Točnije, ova verzija bi navodno nosila oznaku Golf R Plus te bi se snaga njegovog 2.0 TSI motora trebala kretati oko 400 KS. U standardnom Golfu R će razvijati snagu od oko 320 KS.

Za prijenos snaga i momenta na podlogu će biti zadužen nova izvedba sustava pogona na sva četiri kotača 4Motion te 7-stupanjski DSG automatski mjenjač. Navedena kombinacija će osigurati ubrzanje do 100 km/h za manje od 4 sekunde, dok će se najveća brzina kretati oko 280 km/h.

Spomenuti izvor tvrdi i da Golf R Plus ima potporu VW-ovog šefa Herberta Diessa, no da konačna odluka o proizvodnji još uvijek nije donijeta. S druge strane dizajn je navodno gotov i vozilo bi trebalo izgledati osjetno agresivnije od standardnog Golfa R koji se očekuje 2020. Verzija Plus će stići nešto kasnije, a obje isključivo u karoserijskoj izvedbi s petorim vratima.

Podijeli:
1