Stiže Volkswagen Golf R Plus snage oko 400 KS?

Stiže Volkswagen Golf R Plus snage oko 400 KS?

Prije skoro mjesec dana šef VW-ovog R odjela Jost Capito je najavio R izvedbu sljedeće generacije modela Golf. Spomenuti automobil je opisao kao fantastično vozilo, no rekao je i da dotični model neće imati snagu od 400 KS jer je ocijenjeno da je to jednostavno “previše.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, rekao je kako je analiza tržišta pokazala da takav model ne bi imao zadovoljavajuću prođu kod kupaca te da kupci žele “automobil snage od oko 300 KS” te s cijenom “nižom od 50.000 Eura.” Sa snagom većom od 400 KS u VW-u navodno vjeruju da bi “izgubili oko 50% prodaje” i značajno bi “povećali cijenu vlasništva” automobila.

Novi izvještaj britanskog Autocara, koji se poziv na insajderske izvore, kaže da u VW-u ipak rade na posebno začinjenoj izvedbi sljedećeg Golfa R. Točnije, ova verzija bi navodno nosila oznaku Golf R Plus te bi se snaga njegovog 2.0 TSI motora trebala kretati oko 400 KS. U standardnom Golfu R će razvijati snagu od oko 320 KS.

Za prijenos snaga i momenta na podlogu će biti zadužen nova izvedba sustava pogona na sva četiri kotača 4Motion te 7-stupanjski DSG automatski mjenjač. Navedena kombinacija će osigurati ubrzanje do 100 km/h za manje od 4 sekunde, dok će se najveća brzina kretati oko 280 km/h.

Spomenuti izvor tvrdi i da Golf R Plus ima potporu VW-ovog šefa Herberta Diessa, no da konačna odluka o proizvodnji još uvijek nije donijeta. S druge strane dizajn je navodno gotov i vozilo bi trebalo izgledati osjetno agresivnije od standardnog Golfa R koji se očekuje 2020. Verzija Plus će stići nešto kasnije, a obje isključivo u karoserijskoj izvedbi s petorim vratima.

Podijeli:
1