Stiže Polestar 2 – električni fastback švedsko-kineskih korijena

Stiže Polestar 2 – električni fastback švedsko-kineskih korijena

Prije svega možda trebamo podsjetiti kako je Polestar, još uvijek relativno, nova marka automobila koja je nastala od kućnog tunera švedskog Volva potpomognuta novcem kineskog Geelyja, vlasnika spomenutog švedskog proizvođača. Do sada Polestar je predstavio jedan model, jednostavno nazvan Polestar 1, o kojem više možete pročitati ovdje, a sada je sukladno najavama stigao red na Polestar 2.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Priložen uz ovu vijest je najavni teaser ovog automobila kojeg je možda najjednostavnije opisati kao izravnog konkurenta teslinom Modelu 3. Drugim riječima, sam proizvođač navodi da će mu cijena biti slična teslinom prodajnom hitu što znači da će ga biti moguće kupiti, dok će Polestar 1 biti dostupan kroz svojevrsni najam.

Nadalje, radit će se o fastbacku sa četvorim vratima te električnim pogonskim sklopom. Podaci o autonomiji i snazi “nisu konačni”, no iz Polestara su svejedno objavili kako bi se snaga pogonskog sklopa trebala kretati oko 400 KS, a autonomija oko 480 km. Dodajmo i kako je službeno priopćeno da će Polestar 2 biti prvi model opremljen novim Google Android HMI sučeljem s kojim će debitirati automobilska verzija Google Assistanta.

Konačna premijera se očekuje uskoro, a proizvodnja bi trebala započeti nedugo nakon lansiranje Polestara 1, a što je zakazano za drugu polovicu ove godine.

Podijeli:
1