Stiže novi Porsche Cayenne

Stiže novi Porsche Cayenne

Porsche je još jednom najavio skori dolazak nove, treće generacije svog velikog SUV-a, odnosno modela Cayenne. Točnije, ovaj će novitet službenu premijeru imati 29-og ovog mjeseca, odnosno sljedećeg utorka, a premijera će biti održana u porscheovim pogonima u Stuttgart-Zuffenhausenu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Već smo vas u nekoliko navrata izvještavali o skorom dolasku novog Cayennea, a Porsche je sada objavio i najavni video te nove skice ovog automobila koji će se temeljiti na posljednjoj izvedbi platforme MLB Evo, koju će dijeliti s audijevim Q7 i skorašnjim novim VW-ovim Touaregom, a pokretat će ga V6 i V8 motori. Također, u ponudi će se naći i hibridni model Turbo S E-Hybrid snage 507 kW (690 KS) i najvećeg okretnog momenta od 850 Nm, dok će dizeli stići nešto kasnije.

Nova će generacija biti lakša od svog prethodnika, a očekuje se tzv. evolucijski dizajn koji se neće donijeti prevelike novosti kako izvana tako i iznutra. Najveći utjecaj bi trebala imati nova Panamera te model Macan, a kupci mogu očekivati napredniju i bogatiju infotainment i sigurnosnu opremu.

Šira javnost će se s ovim automobilom imati priliku upoznati na skorašnjem frankfurtskom auto salonu, a prve isporuke bi na većini europskih tržišta trebale krenuti prije kraja ove godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1