Stiže Honda ZSX?

Stiže Honda ZSX?

Već skoro godinu dana nije bilo nikakvih vijesti o tzv. baby NSX-u, odnosno novom hondinom sportskom modelu koji bi se u ponudi ovog japanskog proizvođača smjestio ispod NSX-a. Sada su pak objavljene nove skice ovog automobila koje su navodno bile priložene patentnom uredu, a doznajemo i da će potencijalni produkcijski model vjerojatno nositi oznaku ZSX.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Također, za razliku od ranijih skica, ovaj put možemo vidjeti i interijer ovog vozila, a svakako se najviše ističe upravljač koji svojim oblikom uvelike podsjeća na upravljače iz Formule 1. Ostali dijelovi kokpita, koliko možemo vidjeti, podsjećaju na NSX. Sjedala su čini se izravno povezana s monocoque šasijom.

Vanjština automobila je uvelike identična onoj na patentnim slikama koje smo imali priliku vidjeti već prije skoro dvije godine, a svakako nije loša stvar i to da je u osnovi riječ o dizajnu inspiriranom NSX-om. Iako, moramo reći da bi se na priloženim skicama mogao nalaziti i prikaz nekog budućeg konceptnog modela koji bi mogao poslužiti na najavna studija.

Na kraju recimo kako bi potencijalni produkcijski model bio neka vrsta nasljednika modela S2000 te konkurent toyotinoj Supri. Za vjerovati je da bi ga pokretao hibridni pogonski sklop kojeg bi vjerojatno činio 2,0-litreni turbo 4-cilindrični motor uparen s električnim motorom.

1