Stiže Ferrari 488 GTO sa 710 KS

Stiže Ferrari 488 GTO sa 710 KS

Ferrari je prije sada već dvije godine predstavio model 488 GTB, a od tada je kupcima ponuđena izvedba Spider te nekoliko trkaćih verzija, no ona na koju su svi čekali je ona koja će predstavljati nasljednika modelu 458 Speciale. Čini se da je čekanju skoro došao kraj.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, Autocar javlja, pozivajući se na izvore iz Maranella, da će Ferrari uskoro predstaviti model 488 GTO, a ako vam taj naziv zvuči poznato tome je vjerojatno tako jer uvelike podsjeća na legendarni 288 GTO koji se temeljio na modelu 308 GTB.

Novi Gran Turismo Omologato će dakako slijediti jednostavnu formulu – više snage, manje kilograma. Tako s jedne strane izvor kaže da će snaga njegovog 3.9 bi-turbo V8 motora narasti na oko 710 KS (+30 KS), a vjerojatno će narasti i najveći okretni moment koji trenutno iznosi 760 Nm, dok će ogoljeni interijer, tanja stakla, manje izolacije i slične izmjene omogućiti smanjenje ukupne mase za oko 75 kg.

Sve u svemu 488 GTB bi do 100 km/h trebao stizati za oko 2,7 sekundi (-0,3 s), dok će mu do 200 km/h trebati oko 8 sekundi. Najveća brzina će vjerojatno ponešto narasti iznad standardnih 330 km/h, a bolje performanse će biti popraćene dorađenim ovjesom i upravljačem te snažnijim kočnicama kao i naprednijom verzijom SSC (Side Slip Angle Control) sustava.

Službena premijera ovog automobila se navodno može očekivati do kraja ove ili početkom iduće godine, a prve isporuke će uslijediti tijekom sljedeće godine. Proizvodna serija će biti ograničena, a cijena osjetno viša od modela 488 Speciale.

YouTube MP3 - Hotmail
1