SsangYong priprema električni Korando

SsangYong priprema električni Korando

Ako želi ostati konkurentan u auto industriji budućnosti u kojoj će očito glavnu ulogu igrati elektrificirani pogonski sklopovi korejski SsangYong mora slijediti trendove. Prema posljednjim saznanjima u SsangYongu planiraju nekoliko vrlo zanimljivih noviteta upravo sa zelenijom motorizacijom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prije svega recimo kako izvori javljaju da bi SsangYong u skoroj budućnosti svojim kupcima trebao predstaviti električnu izvedbu sljedeće generacije modela Korando. Točnije, ovaj bi se automobil na tržištu trebao pojaviti tijekom 2020, a veliki utjecaj ne njegov dizajn će imati konceptni e-SIV (na slici). Podsjetimo, ovu je studiju pokretao električni motor snage 190 KS uparen sa 61,5 kWh baterijom koja je nudila autonomiju od oko 320 do 450 km/h.

Što se samog novog Koranda tiče iz SsangYonga najavljuju veliki korak naprijed u svakom pogledu pa se u njega polažu velike nade. Također, ovaj bi model vrlo lako mogao dobiti i dizelski hibridni pogonski sklop koji je prema službenim izvještajima u razvoju.

Na kraju dodajmo i kako ovaj proizvođač planira još dva dodatna modela temeljena na istoj platformi kao i manji Tivoli, a s druge strane spektra u planu je i novi veći SUV temeljen na Rextonu.

Podijeli:
1