SsangYong predstavio novi Rexton

SsangYong predstavio novi Rexton

Korejski je SsangYong pred seoulsku premijeru objavio prve fotografije i podatke o novoj geenraciji modela Rexton, odnosno svog najvećeg SUV-a koji će nastaviti biti tzv. predvodnik ponude ovog proizvođača.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi Rexton će se prije svega moći pohvaliti modernijim dizajnom vanjštine i interijera, treba reći i kako je, kada je riječ o eksterijeru, ostao poprilično vjeran najavnom konceptu LIV-2 predstavljenom na prošlogodišnjem pariškom auto salonu.

Veliki su koraci prema naprijed napravljeni posebno u dizajnu interijera gdje se ističu nova instrumentna ploča s novim infotainment sustavom, veći središnji zaslon veličine 9,2 inča, kožne presvlake, veće mogućnosti personalizacije, bogatija oprema koja će uključivati i sustav 3D Around View Monitoring (AVM) te viša kvaliteta upotrijebljenih materijala i sl.

Zahvaljujući upotrebi tzv. quad frame konstrukcije pri čijoj je izradi korišten tzv. giga-čelik novi je Rexton unatoč većim dimenzijama nešto lakši. Točnije, sada mu vanjske dimenzije iznose 4850 x 1920 x 1800, dok mu je međuosovinski razmak narastao na 2865 mm.

Također, za sada znamo i da će ga pokretati novi 2,2-litreni dizelski te 2,0-litreni benzinski motori. Nadalje, kupcima će biti ponuđene verzija s pogonom na stražnje te na sva četiri kotača.

Knjiga narudžbi na domaćem tržištu će se otvoriti odmah nakon premijere, a novi će Rexton na europska tržišta stići do kraja ove godine.

Podijeli:
1