SsangYong predstavio najavni koncept XAVL

SsangYong predstavio najavni koncept XAVL

Korejski proizvođač automobila SsangYong je na ženevskom auto salonu predstavio novu studiju pod nazivom XAVL, a radi se o modelu koji izravno najavljuje novi produkcijski SUV sa sedam sjedala koji bi se na tržištu trebao pojaviti prije 2020. te se u ssangyongovoj ponudi smjestiti između Koranda i Rextona.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ako se pitate što znači oznaka XAVL recimo kako je riječ o skraćenici za eXciting Authentic Vehicle Long, a proizvođač navodi da su se prilikom dizajniranja korejski dizajneri ugledali na model Korando iz 90-ih godina prošlog stoljeća. Također, ovaj model je nastavak priče započete sa studijom XAV iz 2015.

Dimenzija XAVL-a iznose 4630 x 1866 x 1640 mm, a međuosovinski razmak mu iznosi 2775 mm. Produkcijski će model pokretati benzinski i novi dizelski motori, a već je sada poznato da će se u ponudi naći 1,6-litreni turbodizel i 1,5-litreni benzinac s pogonom na prednje kotače te automatskim i ručnim mjenjačima. U opcijskoj ponudi bi trebale biti i verzije s pogonom na sva četiri kotača.

S obzirom da je riječ o prvenstveno obiteljskom automobilu kupci mogu očekivati bogatu sigurnosnu i infotainment opremu.

1