Sprema li Honda produkcijsku izvedbu konceptnog modela 2&4?

Sprema li Honda produkcijsku izvedbu konceptnog modela 2&4?

Tijekom 2015. Honda je predstavila zanimljivu studiju Project 2&4. Proizvođač je ovo vozilo opisao kao kombinaciju motocikla i roadstera, a činjenica je kako je privukao veliku pažnju i dobio mnoge pohvale, no nitko nije pomislio na to da bi se Project 2&4 mogao naći u serijskoj proizvodnji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, pojedini izvori tvrde, pozivajući se na činjenicu da je Honda američkom patentnom uredu prijavila priložene skice, kako u Hondi nisu odustali od modela Project 2&4, štoviše da su dodatno razvili njegov koncept koji bi se mogao ponuditi kupcima.

Na skicama se nalazi nešto praktičniji model sa suvozačevim sjedalom, a izvori prenose kako je Honda u opisu navela da su sjedala, upravljač, papučice te instrumenti izravno povezani s lijevanom aluminijskom šasijom, što omogućuje laku preinaku vozila promjenom položaja upravljača, izostavljanjem suvozačkog sjedala i sl. Također, zaštita u slučaju prevrtanja je dio šasije, a cijeli proizvodni proces bi bio uvelike pojednostavljen.

I dalje je malo vjerojatno da bi ovakvo vozilo dobilo dozvolu za sudjelovanje u svakodnevnom prometu, no moglo bi se raditi o modelu koji bi bilo moguće voziti na trkaćim stazama, odnosno o vozilu namijenjenom sportskim entuzijastima za vikend zabavu. Na kraju, podsjetimo kako je konceptni model pokretao 1,0-litreni V4 snage od 215 KS i najvećeg okretnog momenta od 120 Nm. Više no dovoljno za vozilo ukupne mase od svega 405 kg.

Podijeli:
1