Niste dobili poticaje za kupnju električnih vozila? Jedan proizvođač vam daje 10.000 kn tvorničke subvencije!

Niste dobili poticaje za kupnju električnih vozila? Jedan proizvođač vam daje 10.000 kn tvorničke subvencije!

Iako je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za građane i tvrtke osigurao čak 103,3 milijuna kuna poticaja, razgrabljeni su u manje od sat vremena – priopćili su iz Fonda.

Ne čudi to obzirom da posljednih godina rapidno raste potražnja za električnim vozilima u Europi, a sve više i u Hrvatskoj. Brojni ljubitelji „strujića“ pripremali su se od početka godine za ovogodišnje poticaje, no mnogi su bez njih ostali.

Ipak, za sve one koji su ove godine aplicirali državne poticaje, a nisu dobili sredstva – imamo odlične vijesti;

Naime, talijanski proizvođač električnih vozila marke XEV koji je nedavno ušao i na hrvatsko tržište, odlučio je da će svima koji su ove godine aplicirali na državne poticaje, a nisu prošli natječaj Fonda, dati dodatnu tvorničku subvenciju u iznosu od čak 10.000 kuna!

Za neke će to biti i veći iznos nego što bi ga možda dobili na natječaju, a sve što trebate napraviti da dobijete XEV subvenciju, da napravite rezervaciju njihovog modela YOYO ili KITTY, zaključno do ponedjeljka 4. srpnja putem email adrese moto@prizmic.hr ili na https://moto.prizmic.hr/xev-yoyo/

Inače, XEV je inovativna talijanska tvrtka koja je krenula kao startup, financirala se putem crowdfundinga i danas ima gotovo 50.000 prodanih vozila po Europi. Njihova posebnost je u karakterističnom dizajnu koji nastaje u tehnologiji 3D printera, čime je postao prvi takav „isprintani“ automobil na svijetu. Njihov revolucionarni sistem zamjene baterija – bez punjenja u doslovno par minuta, osvojio je talijansko tržište u suradnji s naftnom kompanijom ENI i Magneti Marellijem, koji je zadužen za servis i održavanje njihovih vozila.

Naravno, YOYO i KITTY se mogu puniti i na javnim punionicama ili kućnoj utičnici kao i ostala električna vozila, a domet im je s jednim punjenjem do 150 kilometara. Ovi električni dvosjedi imaju klimu, Bluetooth, USB, električne podizače stakala, panoramsko staklo na krovu, alarme, sistem otvaranja i pokretanja vozila bez ključa te su idealni za gradsku vožnju.

Osobno ih možete isprobati u salonima Prizmić moto u Splitu (Osječka 11) i Karić automobili u Zagrebu (Andrije Žaje 5).

YouTube MP3 - Hotmail
1