Smart predstavio Vision EQ ForTwo

Smart predstavio Vision EQ ForTwo

Smart je objavio prve fotografije i video zapis svog novog konceptnog modela koji će premijeru imati na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu. Riječ je o studiji Vision EQ ForTwo, odnosno električno pokretanoj i autonomno upravljanoj verziji modela ForTwo koja nam predstavlja viziju gradskog vozila u bliskoj budućnosti koje neće biti automobil namijenjen osobnoj upotrebi, već dijeljenju među raznim korisnicima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

S obzirom da je riječ o konceptu u Smartu su se malo poigrali s ovim modelom pa su prednja i stražnja svjetla zamijenjena LED ekranima radi mogućnosti emitiranja raznih grafičkih poruka. Maska je također jedan, nešto veći, zaslon na kojem se mogu ispisivati razne poruke upućene okolini, odnosno drugim sudionicima u prometu, uključujući i pješake. Nadalje, bočni prozori su obloženi posebnim filmom na koji se mogu projicirati poruke iz vozila.

Unutrašnjost je minimalistički uređena, u nju se mogu smjestiti dva putnika, a izostali su svi klasični dijelovi kopita poput upravljača, papučica i sl, a za sve što će vam trebati tu je veliki središnji zaslon činjenica da je infotainment poveziv s vašim telefonom i tabletom. Što se tehničkih informacija tiče znamo kako je u Vision EQ ForTwo urađena litij-ionska baterija kapaciteta 30 kWh koja je opremljena sustavom indukcijskog punjenja.

Vision EQ ForTwo je i dio najave daimlerovih budućih električnih planova s obzirom da će očito i smartovi modeli biti dio EQ linije. Prema posljednjim saznanjima Daimler do 2022. planira na tržište lansirati desetak električno pokretanih modela veličine od Smarta do velikog SUV-a.

YouTube MP3 - Hotmail
1