Smart predstavio EQ ForTwo i ForFour

Smart predstavio EQ ForTwo i ForFour

Nakon prošlotjedne najave Smart je pred frankfurtsku premijeru predstavio osvježene izvedbe modela EQ ForTwo i ForFour. Glavna novost su razne izmjene vanjskog i unutrašnjeg dizajna koje su inspirirane konceptnima ForEase i ForEase+.

Tako se ističu nova prednja maska i branik te opcijska LED svjetla. Također, dotjerana su i stražnja svjetla te stražnji branik. U unutrašnjosti najveću novost čini novi 8-inčni središnji zaslon infotainmenta. Sam infotainment je unaprijeđen te bi ubuduće trebao biti intuitivniji i jednostavniji za upotrebu. Također, tu je i nova središnja konzola s većim prostorom za ostavu manjih predmeta poput mobitela, čaša i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

S tehničke strane nažalost nije bilo promjena. One će čini se pričekati novu generaciju koja će nastati u suradnji Daimlera i kineskog Geelyja. Tako će ove automobile i dalje pokretati električni motor snage 60 kW, odnosno 82 KS te najvećeg okretnog momenta od 160 Nm. Energijom će ga opskrbljivati litij-ionska baterija kapaciteta od svega 17,6 kWh.

Drugim riječima, autonomija će mu se kretati oko 155 km i to u najboljem slučaju. Ovaj automobil će tako biti podoban za korištenje, u pravilu, samo unutar gradova i na kraćim relacijama. S druge strane, uz opcijski punjač snage 22 kW ova se baterija može napuniti između 10 do 80% kapaciteta za manje od 40 minuta. Uz obični punjač punjenje dovoljno za “uobičajenu dnevnu vožnju” će trajati oko tri pol sata.

Podijeli:
1