Smart osigurao budućnost – Daimler i Geely ravnopravni partneri

Smart osigurao budućnost – Daimler i Geely ravnopravni partneri

Smart ustvari nikada nije ostvario očekivanja svog roditeljskog Daimlera pa su se u posljednje vrijeme redovito mogle čuti glasine o gašenju ove marke. No, Daimler je očito imao druge planove i odlučio Smartu dati još jednu priliku. Točnije, drugu šansu je Smartu omogućio kineski Geely, inače vlasnik Lotusa i Volva.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Daimler je Geelyju prodao 50% udjela u Smartu pa su tako ova dva partnera ustvari stvorila joint venture koji će u Kini sagraditi novu tvornicu za proizvodnju ovih automobila. Radit će se isključivo o električno pokretanim vozilima za čiji će dizajn biti zadužen Mercedes, a tehnički dio priče će odraditi Geely.

Prvi proizvodi ovog joint venture pothvata će na svjetska tržišta početi pristizati 2022. Uz najavu da će se raditi o u potpunosti električnim vozilima stigla je i najava kako se planira proširenje ponude prema B segmentu. Drugim riječima, uskoro možemo očekivati i veće Smartove.

U međuvremenu proizvodnja trenutne generacije modela ForTwo i ForFour će se nastaviti na postojećim lokacijama pa će tako i dalje ostati dostupni kupcima.

YouTube MP3 - Hotmail
1