Smart Forease+ – najmanji ženevski kabriolet

Smart Forease+ – najmanji ženevski kabriolet

Smart će na predstojećem ženevskom auto salonu predstaviti maleni konceptni automobil Forease+. Ustvari je riječ o dotjeranoj izvedbi prošlogodišnje studije Forease. Za sada nema službenih potvrda da će se ovaj model naći u serijskoj proizvodnji, no druga studija u nizu bi mogla upućivati na tu namjeru.

Ovaj model se temelji na električno pokretanom modelu Smart ForTwo Cabrio, koji je prerađen u svojevrsni maleni speedster. Ženevski izložak će karakterizirati uklonjivi narančasti platneni krov koji će se protezati do samog kraja ovog malenog automobila. U Smartu navode kako je krov dovoljno izdržljiv da se vozilo može koristiti tijekom cijele godine te da ga se lako može ukloniti ili postaviti zahvaljujući jednostavnom mehanizmu te maloj masi.

Nadalje, vjetrobransko staklo mu je skraćeno, izostavljeni su bočni prozori, a stražnji kraj je “agresivnije” oblikovan zahvaljujući većem ducktail spojleru. Od ostalih detalja tu su LED prednja i stražnja svjetla, nešto izraženiji lukovi blatobrana, jedinstveni kotači, kao i razni drugi ukrasni elementi.

Unutrašnjost je također razigrana, a od detalja valja istaknuti Nappa presvlake, veći zaslon infotainmenta, višefunkcijski upravljač bez gornjeg dijela obruča, dva okrugla zaslona na sredini prednje armature i sl.

Podijeli:
1