Smart Forease – mali speedster za dvadeseti rođendan

Smart Forease – mali speedster za dvadeseti rođendan

Smart ove godine proslavlja dvadesetu godišnjicu svog nastanka, a kao poklon će samom sebi darovati novi konceptni model Forease koji će premijerno biti predstavljen sljedećeg tjedna u Parizu. Forease je smartov “pogled u budućnost i veza s prošlošću”, a može se pohvaliti minimalističkim dizajnom te električnim pogonskim sklopom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Glavne odlike vanjskog dizajna su dakako izostanak krova, kratko vjetrobransko staklo, novi branici, tzv. roll bars, stražnji difuzor i sl, a cijelo pakiranje djeluje poprilično privlačno i simpatično. Unutrašnjost je vesela i moderna te s popriličnim sportskim štihom, posebno kada se u obzir uzme upravljač, ručica mjenjača, papučice i slični detalji.

Ovaj se koncept temelji na produkcijskom modelu Smart EQ ForTwo Cabrio što znači da je opremljen električnim pogonskim sklopom. Spomenuti model je opremljen litij-ionskom baterijom kapaciteta 17.6 kWh te motorom snage 81 KS i najvećeg okretnog momenta od 160 Nm. Podsjetimo, Smart je već isključivo električna marka na američkom, kanadskom i norveškom tržištu, a na ostalim europskim tržištima će to postati do 2020.

Smart Forease će premijerno biti predstavljen 2. listopada na otvaranju pariškog auto salona.

Podijeli:
1