Smart Electric Drive od sada i na hrvatskom tržištu

Smart Electric Drive od sada i na hrvatskom tržištu

Upotpunjavajući svoju paletu modela s alternativnim pogonskim sklopovima, domaći zastupnik za vozila Mercedes-Benz i Smart jučer je u Zagrebu predstavio električne izvedbe smartovih gradskih mališana. Cijene kreću od 148.324 kn.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Paleta električnih izvedbi sada je kompletna i uključuje Smart ForTwo, ForTwo Cabrio te model s četiri sjedala, ForFour. Novi model Smart Electric Drive kombinacija je jedinstvene pokretljivosti modela Smart i gradske vožnje bez emisija. Uz to, zanimljiov je kako je Smatr ForTwo Cabrio trenutno jedini električni kabriolet na našem tržištu.

Smart ForTwo Electric Drive se može pohvaliti okretnim momentom od 160 Nm, zahvaljujući kojem ubrzanje ovog električnog automobila snage od 60 kW iznosi 11,3 sekunde, a najveća brzina doseže 130 km/h. Do kraja napunjena baterija tog automobila jamči doseg od 160 km (NEDC) što ovog mališana čini idealnim za gradske potrebe.

Ovisno o dostupnoj infrastrukturi, baterije Smarta Electric Drive sada se (u odnosu na prethodnu generaciju) pune i dvostruko brže te je tako s novim brzim punjačem (koji predstavlja dodatnu opciju) bateriju do 80% moguće napuniti za 45 minuta. Inače, litij-ionska baterija kapaciteta od 17,6 kWh tvrtke Deutsche Accumotive, nalazi se na podvozju vozila, na sigurnom mjestu koje pogoduje niskom težištu vozila.

Zahvaljujući aplikaciji Smart Control brojne se informacije o električnom pogonu mogu pratiti putem pametnog telefona, tableta ili osobnog računala, a funkcijama kao što su aktivacija klima-uređaja prije ulaska u vozilo ili inteligentno punjenje može se upravljati daljinski. Pored bogatih paketa osnovne opreme na svim modelima serije, modeli Smart Electric Drive dolaze i s instrumentom za mjerenje struje i prikazom statusa napunjenosti baterije te paketom opreme Cool & Audio. Paket opreme za zimu s grijanim obručem upravljača dostupan je kao opcija za modele na električni pogon.

Paket dodatne opreme za smartove modele na električni pogon vozilu daje upadljiv i izražajan izgled. Među ostalim značajkama tu su sigurnosna ćelija Tridion i maska vanjskih retrovizora u ekskluzivnoj “električno” zelenoj boji Greenflash.

Cijene smartovih modela Electric drive na našem tržištu iznose 148.324 kn (ForTwo Coupe, doseg 160 km), 176.495 kn (ForTwo Cabrio, doseg 160 km) te 154.004 kn (ForFour, doseg 155 km).

YouTube MP3 - Hotmail
1