Hotmail, gmail log in, fb log in'

Službeno najavljen novi Lamborghini Countach

Službeno najavljen novi Lamborghini Countach

Samo nekoliko dana nakon prvog teasera Lamborghini je odlučio svijetu otkriti kako će izgledati i čime će se dičiti novi superautomobil retro izgleda i potpuno moderniziranog pogona

Prije nekoliko smo dana objavili prve informacije koje su se pojavile o reinkarnaciji Lamborghini Countacha, da bi tijekom vikenda iz talijanske kompanije u javnost pustili i službene najave, fotografije, video zapise i gotovo sve detalje o novom retro modelu superautomobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Čiste linije, vrata koja se otvaraju po principu škara, prepoznatljive škrge na bokovima, uzdužno postavljeni motor, aktivna aerodinamika i veliki difuzor neke su od karakteristika zbog kojih ovaj model ne možete zamijeniti ni za jedan drugi.

50 godina čini razliku

Novi je Countach LPI 800-4 širi i duži od prethodnika, načinjen je većinom od ugljikovih vlakana, a pogoni ga 6,5-litreni atmosferski V12 motor (780 KS) s blagim hibridnim sklopom (34 KS). Kao i Sian, ubrzanje od nule do 100 km/h trebalo bi iznositi 2,8 sekundi, od 0-200 km/h 8,6 sekundi, a najviša brzina bit će 355 km/h. Zbog karbonskog monocoquea automobil teži samo 1.595 kg te ima odnos snage i težine od samo 1,95 kg/KS. Za prijenos snage zadužen je 7-stupanjski mjenjač, a tu je i pogon na sve kotače.

Kako smo pisali i nedavno, novi Countach bit će proizveden u 112 primjeraka, čime će se također odati počast originalnom modelu. Početna će cijena biti oko 3 milijuna eura, a prve isporuke kupcima trebale bi krenuti početkom sljedeće godine.

1