Službenim Googleovim vozilom bježao od policije i završio u potoku

Službenim Googleovim vozilom bježao od policije i završio u potoku

Automobil koji prikuplja podatke za servis Google Street View prošloga je tjedna sudjelovao u policijskoj potjeri, nakon što je njegov vozač uočen kako juri pored jedne srednje škole. Potjera je završila u potoku

Vijest o neobičnoj policijskoj potjeri stiže iz mjesta Middletown u američkoj saveznoj državi Indiani. Tamo je protekloga ponedjeljka uočen Googleov službeni automobil, Honda HR-V, s ugrađenim sustavom 360° kamera na krovu, uočen kako velikom brzinom juri pored jedne srednje škole. Umjesto da, dakle, prikuplja informacije i fotografira grad Google Street View, vozač ovog je automobila odlučio iskoristiti ga za jurnjavu – i to brzinom većom od 160 km/h u zoni škole, gdje je ona ograničena na 80 km/h.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Budući da ga je u jurnjavi spazio policajac, odmah se dao u potjeru za njim. Lovio ga je sve do susjednog okruga, gdje je vozač (inače stanovnik Floride) izgubio nadzor nad svojim službenim automobilom, projurio kroz jedno privatno dvorište i bijeg završio u obližnjem potoku. Kasnije je policiji priznao kako radi za Google i da ga je bilo strah zaustaviti se na zahtjev policije.

Dakako, nakon što je izvučen iz automobila nasukanoga na obali potoka, vozač je prvo odveden u bolnicu na pregled. Nakon toga je uhićen i protiv njega je pokrenut kazneni postupak zbog bježanja policiji.

YouTube MP3 - Hotmail
1