Sljedeći Volvo V40 u crossover obliku

Sljedeći Volvo V40 u crossover obliku

Volvo nije u potpunosti zadovoljan s tržišnim rezultatima trenutne generacije modela V40 pa za sljedeću generaciju spremaju određene novosti. Jedna od najvažnijih je činjenica da bi sljedeća generacija ovog automobila trebala postati tzv. coupe-crossover, no u toj promjeni karoserijskog oblika Šveđani će morati paziti da ne naškode modelu XC40.

Konkretnije, novi V40 će dobiti povišenu podnicu te će njegov hatchback oblik biti promijenjen u spomenuti coupe-crossover. Ovaj automobil novog karoserijskog oblika će na tržište stići za dvije do tri godine, a za sada nije jasno hoće li zadržati svoje dosadašnje ime ili će Volvo naglasiti razliku u odnosu na trenutni model i s novim nazivom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Volvo već ima SUV/crossover model u seriji 40, a riječ je dakako o modelu XC40 pa će biti zanimljivo vidjeti kako namjeravaju razlikovati ta dva modela da jedan drugome ne otimaju kupce. U svakom slučaju, nasljednik modela V40 će se vjerojatno temeljiti na platformi CMA te će kupcima biti ponuđena hibridna, a možda i električna izvedba.

Podijeli:
1