Sljedeći Volkswagen Golf stiže zajedno s produkcijskim I.D-om

Sljedeći Volkswagen Golf stiže zajedno s produkcijskim I.D-om

Prema posljednjim saznanjima Volkswagen namjerava lansirati sljedeću, osmu generaciju modela Golf skoro u isto vrijeme s prvom produkcijskom verzijom konceptnog modela I.D. Podsjetimo, sa serijom I.D. Volkswagen je najavio nekoliko električnih modela koje planira lansirati do početka idućeg desetljeća.

Prvi I.D. model će biti produkcijska verzija prve I.D. studije (na slici), a sada doznajemo da bi konačna verzija trebala biti predstavljena već tijekom sljedeće godine. Mjesec dana prije toga će Volkswagen navodno predstaviti i sljedećeg Golfa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako barem tvrdi Drive koji se poziva na Jurgena Stackmana, šefa VW-ove prodaje i marketinga. Stackman je dodao i kako u Volkswagenu vjeruju da ovi modeli mogu zajednički postojati na tržištu te da će svaki od njih privući svoje kupce. Rekao je i da električna verzija novog Golfa neće biti lansirana, već će Golf biti dostupan u benzinskoj, dizelskoj i plug-in hibridnoj izvedbi. Nastalu prazninu će dakle popuniti I.D. s cijenom navodno sličnoj onoj dizelskog Golfa.

Dolazak novog Golfa se očekuje 2020.

Podijeli:
1