Sljedeći Volkswagen Golf stiže zajedno s produkcijskim I.D-om

Sljedeći Volkswagen Golf stiže zajedno s produkcijskim I.D-om

Prema posljednjim saznanjima Volkswagen namjerava lansirati sljedeću, osmu generaciju modela Golf skoro u isto vrijeme s prvom produkcijskom verzijom konceptnog modela I.D. Podsjetimo, sa serijom I.D. Volkswagen je najavio nekoliko električnih modela koje planira lansirati do početka idućeg desetljeća.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prvi I.D. model će biti produkcijska verzija prve I.D. studije (na slici), a sada doznajemo da bi konačna verzija trebala biti predstavljena već tijekom sljedeće godine. Mjesec dana prije toga će Volkswagen navodno predstaviti i sljedećeg Golfa.

Tako barem tvrdi Drive koji se poziva na Jurgena Stackmana, šefa VW-ove prodaje i marketinga. Stackman je dodao i kako u Volkswagenu vjeruju da ovi modeli mogu zajednički postojati na tržištu te da će svaki od njih privući svoje kupce. Rekao je i da električna verzija novog Golfa neće biti lansirana, već će Golf biti dostupan u benzinskoj, dizelskoj i plug-in hibridnoj izvedbi. Nastalu prazninu će dakle popuniti I.D. s cijenom navodno sličnoj onoj dizelskog Golfa.

Dolazak novog Golfa se očekuje 2020.

Podijeli:
1