Sljedeći Volkswagen Golf R imat će snagu od oko 400 KS

Sljedeći Volkswagen Golf R imat će snagu od oko 400 KS

Razvoj sljedeće generacije modela Golf se polako privodi kraju s obzirom da su testni prototipovi već na cestama, a početak proizvodnje ovog automobila se planira za lipanj iduće godine za što se VW priprema s investicijom od oko 2 milijarde Eura. Novi će Golf biti dostupan u nekoliko izvedbi, a jedna od njih će biti i performance verzija pod oznakom R koja bi trebala ponijeti titulu najekstremnijeg serijskog Golfa do sada.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, prema posljednji izvještajima britanskog AutoExpressa osma će generacija Golfa u svojoj R izvedbi razvijati snagu od oko 300 kW, odnosno nešto preko 400 KS. Koliko je za sada poznato radit će se o tzv. blagom hibridu. Britancima je to potvrdio i VW-ov šef prodaje i marketinga Jürgen Stackmann koji je rekao kako će “marka R ići u ekstreme”. Rekao je i da je uloga R-a ići “izvan racionalnog” jer “nitko ne treba kompaktni automobil snage od 400 KS”, no “mjesta za njega u ponudi svakako ima” i to je “područje za R modele”.

Podataka o motoru za sada nema, no za vjerovati je kako će konfiguracija pogonskog sklopa više-manje odgovarati onoj u trenutnom modelu. Drugim riječima, možemo očekivati 2,0-litreni turbo benzinski motor uparen s automatskim 7-stupanjskim mjenjačem s dvije spojke te 4motion sustavom pogona na sva četiri kotača. Benzinac će biti potpomognut tzv. blagim hibridom temeljenim na 48-voltnom električnom sustavu koji će imati ulogu u povećanju performansi, ali i smanjenju štetnih emisija.

Navodno će novi Golf R biti osjetno dinamičnijeg i agresivnijeg dizajna nego što je to bio slučaj do sada s puno više sportskih i ukrasnih detalja na svakom dijelu vanjštine i unutrašnjosti. Nadamo se da ćemo uskoro saznati više kako o novom Golfu R tako i o standardnim izvedbama koje se očekuju do kraja sljedeće godine. Novi Golf R će pak stići najmanje godinu kasnije, a možda i nešto poslije toga.

YouTube MP3 - Hotmail
1