Sljedeći Volkswagen Golf – posljednja saznanja

Sljedeći Volkswagen Golf – posljednja saznanja

Osvježena izvedba trenutne generacije Golfa je na tržištu tek nekoliko mjeseci, no već nam stižu informacije o sljedećoj generaciji koja se na tržištu može očekivati tijekom 2019. Ako vam se to čini rano, s obzirom da je trenutni model na tržište stigao tijekom 2013, Auto Bild tvrdi kako je dolazak osme generacija ustvari prolongiran zbog velikih troškova uzrokovanih Diesegateom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U svakom slučaju novi će Golf svojim kupcima donijeti pregršt novosti, a većinu će omogućiti upotreba daljnje generacije modularne MQB platforme. Prije svega masa će navodno biti smanjena za do 70 kg, a razne konstrukcijske izmjene bi trebale rezultirati povećanjem ponude prostora unutar putničke kabine, ali i prtljažnika čija će zapremina iznositi oko 400 l.

Što se dizajna tiče očekuje se da će Volkswagen nastaviti smjerom koji nam je predstavio model Arteon, odnosno sljedeći bi Golf trebao biti nešto blažih i elegantnijih linija, dok bi unutrašnjost navodno standardno trebala dolaziti s digitalnom instrumentnom pločom, a može se očekivati i 3D head-up zaslon kao i mnogi drugi elementi naprednog infotainmenta.

Također, kupci mogu očekivati i razne sustave pomoći vozaču poput autonomnog parkiranja te obavljanja raznih drugih autonomnih operacija. Nadalje, novi bi Golf navodno trebao biti opremljen i tzv. blagim hibridom u svim klasično pokretanim verzijama, dok će GTE izvedba imati veću autonomiju i snažniji pogonski sklop. Sljedeći bi Golf trebao imati GTI i R verzije. Očekuje se da će GTI razvijati snagu od oko 250 KS, dok će snažniji R s pogonom na sva četiri kotača navodno razvijati snagu od oko 350 KS.

Na kraju najbolja vijest. Naime, spomenuti izvor tvrdi da sva ova unaprjeđenja neće rezultirati rastom cijene. Živi bili…

YouTube MP3 - Hotmail
1