Sljedeći Seat Leon stiže 2019.

Sljedeći Seat Leon stiže 2019.

Prema posljednjim saznanjima Seat planira za otprilike 8 mjeseci, odnosno sedam godina nakon lansiranja trenutne kupcima ponuditi novu generaciju modela Leon.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi Leon će biti dakle dio veće modelne ofenzive koju Seat već neko vrijeme provodi, a koja se najbolje vidi kroz modele Ateca i Arona. No, to je tek početak s obzirom da će u naredne tri godine stići još šest do sedam što novih, a što temeljito osvježenih modela. Najvažnije novosti će svakako biti novi Leon i veliki SUV sa sedam sjedala.

Koliko je do sada poznato novi Leon će, kada je riječ o dizajnu, nastaviti poznatim putem bez prevelikih novosti i iznenađenja, a novosti bi trebale biti više-manje prepoznatljive, odnosno preuzete s drugih seatovih noviteta.

Ovaj automobil će se i dalje temeljiti na MQB platformi, no uz određene preinake i dorade iste. Između ostalog očekuje se i nešto dulji međuosovinski razmak što će se pozitivno odraziti na ponudu prostora unutar putničke kabine. Motorizaciju će činiti 1,0 i 1,5-litreni turbobenzinski te 1,6-litreni TDI motori, a u ponudi se očekuju i plug-in hibridni modeli, kao i tzv. blagi hibrid.

Podijeli:
1