Sljedeći Renault Mégane RS s elektrificiranim pogonskim sklopom

Sljedeći Renault Mégane RS s elektrificiranim pogonskim sklopom

Iako je novi Mégane RS tek predstavljen tijekom prošlog tjedna na frankfurtskom auto salonu, iz Renaulta već stižu informacije o sljedećoj generaciji ovog sportskog automobila. Točnije, šef Renaultsporta, Patrice Ratti, je izjavio kako bi svi renaultovi budući modeli trebali dobiti neki oblik elektrificiranog pogonskog sklopa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U skladu s tim Ratti je dodao da je ovaj Mégane RS vjerojatno posljednji kojeg će pokretati samo benzinski motor. Ratti za sada nije htio ulaziti u detalje, no rekao je kako mogućih kombinacija ima više.

Drugim riječima, sljedeći Mégane RS bi mogao imati klasični hibridni pogonski sklop s benzinskim i električnim motorom, no moguća je i ugradnja tzv. blagog hibrida sa sustavom regeneracije energije koja će se koristiti za ubrzavanja i sl. Dakako, moguća je i ugradnja električnog motora koji će biti zadužen za pokretanja stražnje osovine pa bi time Mégane RS mogao postati i model s pogonom na sva četiri kotača, no o tom potom.

Sljedeći Mégane RS će na tržište stići tijekom sljedećeg desetljeća, a Ratti je potvrdio kako će tijekom sljedeće godine Renault predstaviti Trophy verziju ove generacije kojoj je glavni cilj postavljanje novog rekorda na Nürburgringu za modele s pogonom na prednje kotače.

Podijeli:
1