Sljedeći Renault Clio s mnogim novostima

Sljedeći Renault Clio s mnogim novostima

Trenutna četvrta generacija popularnog renaultovog model Clio je na tržištu prisutna još od 2012, a novitetu se prema posljednjim saznanjima možemo nadati za najviše dvije godine. Radit će se o u potpunosti novom automobilu koji će dobiti elektrificirane pogonske sklopove te neku vrst sustava autonomnog upravljanja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U intervjuu za Autocar renaultov potpredsjednik za Europu Jean-Christophe Kugler je potvrdio elektrifikaciju pogonskih sklopova no nije htio ulaziti u detalje. Ipak, za očekivati je da će Renault kupcima ponuditi hibridni Clio gdje će električni motor vjerojatno biti uparen s turbobenzincem manjeg obujma.

Nadalje ovaj novitet će navodno biti opremljen sustavom autonomnog upravljanja druge razine koji će omogućiti automobilu samostalno upravljanje pri manjim brzinama u gradskim gužvama, ali i na otvorenim cestama gdje će vozaču primjerice biti omogućeno da ukloni ruke s upravljača na kraća razdoblja za koje vozilo samo upravlja.

Poseban naglasak će biti stavljen na napredne infotainment sustave i mogućnosti povezivanja, a u Renaultu su odlučili kupcima ponuditi i osjetno kvalitetniji interijer, bogatiju opremu i sl. Na vanjski izgled će vjerojatno značajniji utjecaj imati trenutni Mégane, no moguće je da će novi Clio krenuti i korak dalje te najaviti daljnji razvoj renaultovog dizajna.

Što se motorizacije općenito tiče za očekivati je da će današnji motori više-manje biti prenijeti u sljedeću generaciju, a tu posebno mislimo na 1,5-litreni dCi. Na kraju dodajmo kako se novi Clio na tržištu dakle može očekivati tijekom 2019.

Podijeli:
1