Sljedeći Renault Captur u PHEV izvedbi te s poluautonomnim upravljanjem

Sljedeći Renault Captur u PHEV izvedbi te s poluautonomnim upravljanjem

Druga generacija renaultovog subkompaktnog crossovera, odnosno modela Captur bi na tržište trebala stići krajem iduće ili početkom 2020, a službena premijera se očekuje u jesen sljedeće godine na frankfurtskom auto salonu. Prema posljednjim saznanjima Renault će ovaj model kupcima ponuditi i u PHEV, odnosno plug-in hibridnoj verziji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakle, uz standardne benzinske i dizelske izvedbe pogonjene turbo motorima manjeg obujma, kucpima bi trebala biti ponuđena i plug-in hibridna verzija s nissanovim atmosferskim 1,6-litrenim 4-cilindričnim benzincem uparenim s električnim motorom i baterijom kapaciteta 9,8 kWh. Navedeni kapacitet bi trebao biti dovoljan za električnu autonomiju od oko 50 km.

Ovaj pogonski sklop će biti preuzet i u neka druga renault-nissanova vozila, no Capturov donor platforme, sljedeći Clio bi ipak trebao dobiti samo klasični hibridni pogonski sklop. U svakom slučaju obje će vjerojatno nositi oznaku e-Tech koja bi se trebala naći na budućim renaultovim modelima s elektrificiranim pogonskim sklopovima.

Ostatak ponude će činiti benzinski 1,3 razvijen u suradnji s Mercedesom, a kupcima će biti dostupan i 1,5 dCi. Nova izvedba ovog motora će biti dodatno dorađena kako bi zadovoljila sve strože emisijske standarde, a može se očekivati nekoliko verzija veće snage nego što je to slučaj danas.

Što se vanjštine novog Captura tiče navodno ne treba očekivati prevelike novosti, već više usklađenja s ostatkom recentne renaultove ponude. Dakako, najveći utjecaj će imati novi Clio kojeg očekujemo u prvoj polovici sljedeće godine. Slično će vrijediti i za unutrašnjost, odnosno uređenje kokpita i cijele prednje armature bi više-manje trebalo biti preuzeto iz novog Clia. Općenito, oprema će biti bogatija i naprednija, a kao značajniju novost vrijedi istaknuti očekivani sustav polu-autonomnog upravljanja ProPilot.

Podijeli:
1