Sljedeći Peugeot 208 i u električno pokretanoj izvedbi

Sljedeći Peugeot 208 i u električno pokretanoj izvedbi

Prema posljednjim saznanjima Grupa PSA će sljedećeg proljeća na ženevskom auto salonu predstaviti električni model temeljen na sljedećoj generaciji 208-ice. Vjerojatno će se raditi o konceptnoj najavi vozila koje bi na tržište trebalo stići tijekom 2019. zajedno sa sljedećom generacijom konvencionalno pokretanog modela.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je za sada poznato produkcijska izvedba električne 208-ice bi trebala ponuditi autonomiju s kojom će se ovo vozilo ravnopravno natjecati za naklonost kupaca s modelima poput renaultovog Zoea, chevroletovog Bolta i sl. Drugim riječima, očekuje se autonomija od oko 300 km.

Iste godine PSA bi trebao predstaviti DS3 Crossback, nasljednika današnjeg DS3, također s električnom verzijom, a 2020. kupcima će biti ponuđena i električna verzija modela 2008.

Do kraja ove godine Peugeot bi trebao lansirati plug-in hibridnu verziju modela 5008. Isti PHEV pogonski sklop bi se trebao ugrađivati i u druge SUV-ove ovog francuskog proizvođača temeljena na platformi EMP2, uključujući i Citroenov C5 Aircross te DS7 Crossback koji se očekuju u drugoj polovici sljedeće godine.

Sve u svemu Grupa PSA do 2023. planira u ponudi imati sedam PHEV-ova i četiri u potpunosti električno pokretana automobila.

Podijeli:
1