Sljedeći mjesec stiže BMW serija 8 Gran Coupe

Sljedeći mjesec stiže BMW serija 8 Gran Coupe

BMW je službeno potvrdio kako će tijekom sljedećeg mjeseca predstaviti Gran Coupe izvedbu modela serije 8. Bavarski proizvođač je objavio i prvi teaser ovog automobila kojeg opisuje kao “sportski automobil s četvorim vratima i besprijekornom elegancijom.”

Teaser ne otkriva previše, no glavna razlika u odnosu na coupe će biti duža linija krova te dodatni par stražnjih vratiju. Očekuje se dulji međuosovinski razmak kako bi se osigurala veća ponuda prostora otraga, a komforu će pripomoći i drugačije podešenje ovjesa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Unutrašnjost bi također većinom trebala biti prenijeta iz coupea, a to znači da možemo očekivati 12,3-inčnu digitalnu instrumentu ploču i središnji 10,25-inčni zaslon infotainmenta. Vozači mogu očekivati i poznatu središnju konzolu, sportski upravljač, razne ukrasne elemente i sl.

BMW za sada nije ulazio u detalje, ali možemo očekivati asortiman poznatih motora. Drugim riječima, u ponudi bi se trebao naći 840d s 3,0-litrenim 6-cilindričnim dizelskim turbo motorom snage 235 kW, odnosno 320 KS i najvećeg okretnog momenta od 680 Nm. Nadalje, očekuje se i M850i kojeg će pokretati 4,4-litreni bi-turbo V8 motor snage 530 KS i najvećeg okretnog momenta od 750 Nm. Vrh ponude će činiti M8 Gran Coupe snage oko 625 KS.

Nakon lipanjske premijere serija 8 Gran Coupe bi se na tržištu trebao pojaviti tijekom rujna.

Podijeli:
1