Sljedeći Mitsubishi Outlander će se temeljiti na X-Trailu

Sljedeći Mitsubishi Outlander će se temeljiti na X-Trailu

Mitsubishi se polako oporavlja, odnosno prodajne brojke mu rastu, no i dalje će mu trebati neko vrijeme da se vrati na stare rezultate koji su ga činili respektabilnim igračem na svjetskoj automobilskoj sceni. Svakako će veliku ulogu u tome odigrati činjenica da se ovaj japanski proizvođač nedavno pridružio Renault-Nissanu pa će se moći poslužiti njihovom tehnologijom i mogućnostima što će olakšati i pojeftiniti dolazak noviteta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Motor Trend javlja kako u Mitsubishiju velike nade polažu u sljedeću generaciju modela Outlander koja bi na tržište trebala stići tijekom 2021. i koja će se temeljiti na nissanovom X-Trailu. Nadalje, ovaj bi model trebao narasti dimenzijama u odnosu na sadašnju generaciju te će ponovno biti dostupan i s plug-in hibridnim pogonskim sklopom.

Potom će stići sljedeća generacija modela ASX koji bi navodno trebao biti manji od sadašnjeg kako bi se dodatno udaljio od Eclipse Crossa, a osnovu bi mu trebao činiti Nissane Juke. Nadalje, moguće je da upravo sljedeći ASX dobije i električnu izvedbu s obzirom da je već potvrđeno kako Mitsubishi planira dva električna modela.

Nakon toga ponuda bi se trebala dodatno obnoviti i narasti, a platforme, motorizacija i sl. bi trebali biti posuđeni iz renault-nissanove kuhinje.

Podijeli:
1