Sljedeći Mercedes-Benz SL lakši i brži

Sljedeći Mercedes-Benz SL lakši i brži

Prema posljednjim saznanjima Mercedes trenutno radi na razvoju nove generacije modela SL koja bi se na tržištu trebala pojaviti tijekom 2020. Glavni cilj mercedesovih stručnjaka je novi model učiniti lakšim, bržim i dizajnom atraktivnijim od svog prethodnika.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Britanski Autocar tvrdi pozivajući se na insajdere kako će nova, osma generacija SL-a biti opremljena platnenim sklopivim krovom te se temeljiti na novoj aluminijskoj platformi na čijem razvoju rade i stručnjaci AMG-a. Konkretnija ista će biti osnova i za nasljednika modela AMG GT, što znači kako će ovi modeli dijeliti ovjes, upravljači sustav, 48 V električni sustav te hibridne pogonske sklopove. Također, novi SL će dobiti automatski mjenjač s dvije spojke.

Nadalje, ova će platforma pod oznakom MSA (Modular Sports Architecture) će omogućiti smanjenje mase, bolju raspodjelu mase i veću krutost vozila. Također, spomenuti izvor tvrdi kako će proporcije automobila inspiriran starijim generacijama ovog automobila, a dizajn će biti agresivniji i privlačniji.

Što se pogonskih sklopova tiče vjeruje se kako će SL pokretati hibridni pogon s V8 motorom. Na kraju dodajmo i da u Mercedesu navodno razmatraju mogućnost lansiranje coupea inspiriranog modelom SLC koji se proizvodio između 1974. i 1981, no za sada nema nikakvih službenih potvrda tih navoda.

Podijeli:
1