Sljedeći Mercedes-Benz SL će razvijati AMG

Sljedeći Mercedes-Benz SL će razvijati AMG

Trenutni Mercedes SL je donekle izgubio na svojoj privlačnosti, a tome su dobrim dijelom kumovala njegova braća, odnosno modeli poput AMG-a GT ili S klase Convertible. Kako bi ga održali na životu i podarili mu novu svježinu te ga učinili privlačnim budućim kupcima u Mercedesu su odlučili temeljito doraditi i izmijeniti sljedeću generaciju ovog luksuznog roadstera.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Autocar tako javlja da će za razvoj sljedeće generacije ovog modela biti zadužen AMG, a sve u cilju da SL dobije više sportskog karaktera, kako bi se na taj način više istaknuo u odnosu na kabriolete C, E i S klase. Nadalje, vjeruje se i da će se raditi o modelu sa četiri sjedala (2+2) koji će se time znatnije razlikovati od GT-a.

Glasine kažu i da će novi model dobiti platneni sklopivi krov, a temeljit će se na mercedesovoj MSA platformi koja će posuditi određene elemente od MRA platforme. Ova prva će biti modularna platforma koja će poslužiti i za sljedeću generaciju SLC-a.

Spomenuti izvor javlja i da će ovaj novitet pokretati redni turbo 6-cilindrični 3.0 te 4.0 V8 bi-turbo motori. Novi SL se na tržištu može očekivati za koju godinu.

Podijeli:
1